ShippingWatch

Maersk Oil: Skattetryk i Nordsøen afgør nye investeringer

Regeringens beslutning om ikke at sænke skattetrykket for virksomheder, der opererer i Nordsøen, er til at acceptere for Maersk Oil, der dog understreger, at det samlede skattetryk i Nordsøen er afgørende for nye investeringer.

Foto: Tom Ingvardsen

Nordsøaftalen har været underlagt et serviceeftersyn siden 2011. Undersøgelsen er nu afsluttet, og konklusionen er, at aftalen er balanceret og fair. Maersk Oil er glade for, at eftersynet nu er afsluttet:

"Det er vigtigt for os, at også denne regering nu har bekræftet, at aftalen mellem A.P. Møller – Mærsk og staten er afbalanceret og holdbar," siger adm. direktør Jakob Bo Thomasen fra Maersk Oil til ShippingWatch.

Skat afgør investeringer

DUC får ikke selskabsskatsnedsættelse, som der ellers tildeles en lang række selskaber i dag med regeringens konkurrenceplan.

"Regeringen har fremlagt, at de med konkurrenceplanen ønsker at styrke dansk konkurrenceevne og skabe jobs, og DUC vil ikke stå i vejen for Regeringens initiativ. DUC er en meget betydelig bidragsyder til den danske selskabsskat og har i dette tilfælde givet afkald på retten til samme selskabsskattenedsættelse som resten af erhvervslivet. Det helt afgørende for os i denne sammenhæng er at få arbejdsro og hele regeringens uforbeholdne opbakning til Nordsøaftalen, så vi kan sikre investeringer og arbejdspladser i vores sektor," siger Jakob Bo Thomasen.

Maersk Oil har forståelse for, at selskabsskatten ikke sænkes i Nordsøaftalen.

"Vi har accepteret at give afkald på en selskabsskattenedsættelse i denne omgang, men det er vigtigt at understrege, at det samlede skattetryk i Nordsøen er afgørende for at sikre investeringer og opretholdensen af aktivitetsniveauet i Nordsøen," siger Jakob Bo Thomasen.

Serviceeftersyn af Nordsøaftale slut - regeringen er tilfreds

Skat vil kigge på nordsø-milliarder 

Maersk Oil henter godkendelse af udviklingsplan for Balloch 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs