ShippingWatch

Dong vil have flere penge til vindmøller og gas

Den statsejede energigigant Dong arbejder på at få tilført mere kapital. Ifølge TV2 Finans skal pengene bruges til en forstærket indsats i jagten på blandt andet nye olie- og gasfelter og opbygning af flere havvindmøller.

Foto: DONG Energy

Dong arbejder på at få flere penge til virksomheden for at kunne forstærke indsatsen på olie og havvindmøller. Dong oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet er i forhandlinger med sin hovedaktionær, Finansministeriet.

Forhandlingerne drejer sig om mulige initiativer til at styrken kapitalstruktur, herunder en potentiel tilførsel af egenkapital.

"Styrkelsen af kapitalstrukturen skal bidrage til udviklingen af koncernens profitable kerneområder. Dialogen med Finansministeriet er endnu ikke afsluttet," skriver Dong.

I følge TV2 Finans drejer forhandlingerne med Finansministeriet sig om, at selskabet vil forsøge at rejse mellem 10 og 15 milliarder kroner, og pengene skal bruges til en forstærket indsats i jagten på blandt andet nye olie- og gasfelter og opbygning af flere havvindmøller.

Den private kapital skal blandt andet komme fra pensionsselskaberne eller ved at blive børsnoteret. Det vil betyde en delvis privatisering af det statsejede selskab.

Dong præsenterer sin nye strategi den 27. februar i forbindelse med energikæmpens regnskab for 2012.

Seks mia kr på vej fra EU til vindmøller fra Dong

Avis: Dong parat til at ofre A2Sea  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs