ShippingWatch

Maersk Oil får kontrakt i Qatars største oliefelt

Maersk Oil Qatar har underskrevet fireårig millionkontrakt med Gulf Drilling International (GDI) om arbejde i landets største offshore-oliefelt, skriver nyhedsmediet Zawya.

De kommende fire år udvider Maersk Oil sin aktivitet i Qatars største oliefelt Al Shaheen i samarbejde med Gulf Drilling International (GDI). De to virksomheder underskrev forleden en kontrakt på næsten 212 mio. USD. om et samarbejde i feltet, hvor Maersk Oil bl.a. vil bruge GDI's jack up borerig, som stadig er under konstruktion, skriver nyhedsmediet Zawya, der hører under ThomsonReuters.

Administrerende direktør for Maersk Oil Qatar, Lewis Affleck, fortæller ifølge Zawya, at Maersk Oil allerede har boret omkring 300 brønde i det store oliefelt i samarbejde med virksomhedens partner Qatar Petroleum.

"Maersk Oil er allerede i gang med at åbne for det betydelige potentiale i Al Shaheen oliefeltet. (...) vi forventer at bore mange flere brønde i de kommende år for at optimere inddrivelsen fra dette kæmpe offshore-oliefelt. Vi er meget glade for, at et Qatar-baseret boreselskab er i stand til at give verdensklasse borestøtte, som vi i øjeblikket har brug for," siger han.

CEO for GDI, Ibrahim J. Al-Othman kalder aftalen for en milepæl for virksomheden og tilføjer, at begge virksomheder har arbejdet hårdt på at sikre en økonomisk og bæredygtig boreløsning. GDI's borerig, Al Jassra, er i øjeblikket under konstruktion på et værft i Singapore, men forventes at ankomme til Qatar et halvt år inde i 2013. 

Albert-resultater skal gøre Maersk Oil klogere på Norskehavet  

Mærsk borer igen forgæves i Norge

Maersk Oil: Olieproduktion i Algeriet forsinket 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs