ShippingWatch

Statoil tager afstand fra løftet Sverdrup-estimat

Det er ikke med Statoils velsignelse, at Det Norske Oljeselskap har løftet sit estimat for det store norske oliefelt Johan Sverdrup.

Foto: Øyvind Hansen/Statoil

Statoil er ikke enige med Det Norske Oljeselskaps estimat for det norske oliefelt Sverdrup.

Det Norske Oljeselskab fortalte fredag morgen, at det tror, der er mellem 1,23 til 1,95 mia. tønder olie at hente op af feltets ene licens, PL265, hvis man også tæller Geitungen-opdagelsen i netop denne licens med, men de tal vil Statoil ikke stå til regnskab for.

"Det er Det Norskes vurderinger, og det er et estimat, vi ikke kan stille os bag i dag," udtaler Ola Anders Skauby, pressetalsmand hos Statoil, til TDN Finans.

Johan Sverdrup består af de to licenser PL265 og PL501, hvor Det Norske har 20 pct. af det første, mens danske Maersk Oil har en andel på 20 pct. af sidstnævnte. Statoil ejer 40 pct. af begge og er foreløbig operatør, mens de sidste procenter er delt mellem to andre partnere, Lundin Petroleum og Petoro.

Det foreløbige estimat har lydt på mellem 0,9 og 1,5 mia. tønder olie i PL265 og 0,8 til 1,8 mia. tønder i PL501, hvilket giver et samlet spænd på 1,7 til 3,3 mia. tønder olie.

Lundin Petroleum udtalte dog mandag, at et mere nøjagtigt estimatet for PL501 måske ligger i den lavere ende af prognosen, mens også det norske oliedirektorat har sat et lavere samlet skøn for Johan Sverdrup.

Statoil har dog meldt ud, at der skal flere boringer til, før der kan gives et mere præcist estimat. Det ventes at være klar senest i fjerde kvartal af 2013, hvor partnerne også vil komme med et "konceptvalg" for den videre udvikling.

/RITZAU FINANS

 

Norske Oljeselskab hæver forventning til Sverdrup 

Mærsk borer igen forgæves i Norge

Lundin sænker forventninger til Johan-Sverdrup  

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs