ShippingWatch

Albert-resultater skal gøre Maersk Oil klogere på Norskehavet

Maersk Oil vil bruge analyserne fra efterforskningsboringen Albert i Norskehavet til at blive klogere på området. Først efter analyserne er klar, kan Maersk Oil vurdere konsekvenserne for planerne i området. Der kan gå et halvt år.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

I går meddelte først de norske myndigheder og siden Maersk Oil, at prøveboringen i Albert-prospektet er lukket, fordi der ikke er fundet gas. Da boringen blev indledt i midten af december, var der pæne forhåbninger til feltet. Chefen for Maersk Oil i Norge, Morten Jeppesen, sagde ifølge offshore.no, at ”med et positivt resultat kan vi være nærmere en større områdeudvikling i denne del af Norskehavet.”

Nu siger Morten Jeppesen til ShippingWatch, at datamaterialet fra Albert-brønden først skal analyseres grundigt, hvilket kan tage op til et halvt år.

”Udfaldet af undersøgelsen kan få betydning for vores efterforskningsstrategi i Norskehavet. Det er klart, at vi vil bruge den nye information fra Albert i områder, der er sammenlignelige, og derved blive klogere på undergrunden i Norskehavet,” siger Morten Jeppesen.

Udfordrende område

Maersk Oil i Norge har i øjeblikket ikke planer for yderligere boreaktiviteter i området.

Norskehavet betegnes som udfordrende ikke kun pga. barskt vejr, men lige så meget pga. de geologiske forhold. Der er allerede fundet gas i Norskehavet. Blandt andet det store Viktoria-fund og Zidane-fundet, hvor Maersk Oil er partner i.

Boreriggen, Transocean Barents, der har arbejdet på Albert-prospektet, ligger stadig på stedet. Pga. den store vanddybde anvender Maersk Oil en semi-submersibel rig, der flyder i vandet, i modsætning til jack-up rigge, der står på havbunden.

Alle Maersk Oils licenser i Norskehavet er indgået i partnerskaber. Det er Dana Petroleum, der er partner i PL513, hvor Albert-boringen blev foretaget.

Mærsk borer igen forgæves i Norge

Lundin sænker forventninger til Johan-Sverdrup

GRM: Lave oliepriser igen er meget usandsynlige

Statoils fjerde kvartalsresultat på niveau med det ventede 

 

Mere fra ShippingWatch

Maersk: Situationen stabiliserer sig i Shanghai

Situationen i Shanghai er ved at stabilisere sig, og generelt fungerer havnene i Kina godt, lyder det fra Maersk. Til gengæld melder rederiet om et fortsat stort pres på europæiske havne.

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs