Ocean Rig flytter hovedsædet fra Stavanger til Athen

En vigtig spiller i Norges offshore-industri, det græsk-dominerede Ocean Rig, flytter sit hovedsæde fra den norske "olie-hovedstad" Stavanger og til Athen.

Først var det usikkerhed om det norske shipping-ikon, John Fredriksen, der i efteråret truede med at flyttet hovedsæddet for sit guldæg, Seadrill, væk fra Norges olie-centrum, Stavanger. Nu gør det græsk-dominerede Ocean Rig alvor af at trække aktiviteter væk fra Norge og i stedet etablere sit hovedsædde for drilling-selskabet i Athen, ifølge Lloyd´s List.

Ocean Rig blev overtaget af den græske skibsreder George Economou i 2008, og nu vil skibsrederen samle sine forretninger uden for den græske hovedstad, hvilket får konsekvenser for de 120 ansatte på kontoret i Norge. Afdelingen i Stavanger lukkes ikke, men vurderingen lyder, at to tredjedele af arbejdspladserne flytter til Grækenland.

Ocean Rig har ekspanderet kraftigt siden overtagelsen af  Economous selskab DryShips i midten af 2008.

John Fredriksen har tidligere sagt til Dagens Næringsliv, at "Stavanger er en af verdens dyreste byer, og at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Norge."

Seadrill overvejer at flytte fra Norge

Her er de 5 norske offshore-milliardærer

John Fredriksen: Der mangler borerigge

Maersk Drilling med i globalt kapløb om borerigskibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også