ShippingWatch

Ocean Rig flytter hovedsædet fra Stavanger til Athen

En vigtig spiller i Norges offshore-industri, det græsk-dominerede Ocean Rig, flytter sit hovedsæde fra den norske "olie-hovedstad" Stavanger og til Athen.

Først var det usikkerhed om det norske shipping-ikon, John Fredriksen, der i efteråret truede med at flyttet hovedsæddet for sit guldæg, Seadrill, væk fra Norges olie-centrum, Stavanger. Nu gør det græsk-dominerede Ocean Rig alvor af at trække aktiviteter væk fra Norge og i stedet etablere sit hovedsædde for drilling-selskabet i Athen, ifølge Lloyd´s List.

Ocean Rig blev overtaget af den græske skibsreder George Economou i 2008, og nu vil skibsrederen samle sine forretninger uden for den græske hovedstad, hvilket får konsekvenser for de 120 ansatte på kontoret i Norge. Afdelingen i Stavanger lukkes ikke, men vurderingen lyder, at to tredjedele af arbejdspladserne flytter til Grækenland.

Ocean Rig har ekspanderet kraftigt siden overtagelsen af  Economous selskab DryShips i midten af 2008.

John Fredriksen har tidligere sagt til Dagens Næringsliv, at "Stavanger er en af verdens dyreste byer, og at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft i Norge."

Seadrill overvejer at flytte fra Norge

Her er de 5 norske offshore-milliardærer

John Fredriksen: Der mangler borerigge

Maersk Drilling med i globalt kapløb om borerigskibe 

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs