Offshore-division i norske Bergen Group får nye medejere

Bergen Group ASA er i fuld gang med de indledende diskussioner med eksterne aktører om at købe sig ind på ejersiden af virksomhedens offshore-division, oplyser koncernen.

Der er større strukturelle ændringer på vej i den norske offshore- og værftskoncern Bergen Group. I øjeblikket diskuterer virksomheden med flere forskellige aktører om muligheden for at købe sig ind på ejersiden af koncernens offshore-division, Bergen Group Rosenborg, fortæller koncernchef i Bergen Group ASA Terje Arnesen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

"Vi har over den seneste tid klarlagt anderledes strategiske alternativer, som kan bidrage til at forstærke den positive vækst for offshore-divisionen, både gennem partnerskab og et mere formelt samarbejde med andre aktører. I denne fase har der nu udviklet sig mulige løsninger, og vi har indledt diskussioner med eksterne aktører om at købe sig ind på ejersiden af Bergen Group Rosenberg," siger han i meddelelsen og forventer afklaring i løbet af den nærmeste fremtid.

Skibs-divison udfordrer koncern

Koncernen har haft store problemer med værftsdelen og meddelte i november 2012, at den brød lånebetingelserne knyttet til et obligationslån optaget i juli 2010 på 300 mio. norske kroner. Måneden efter gav obligationsejerne deres accept af ændringer i lånebetingelserne frem til juli 2013, hvilket betød, at Bergen Group kunne sikre sig refinansiering af eksisterende gæld i divisionerne Offshore og Services.

Men der er stadig store udfordringer i skibsbygningsdivisionen, fremgår det af meddelelsen. Og 4. kvartal i 2012 vil også byde på et driftsunderskud på grund af færdiggørelsen af igangværende projekter.

"Vi har været igennem en omfattende proces med at sikre fremdriften på nybygninger i forhold til den aftalte leveringstid. Det vil desværre blive mere ressourcekrævende end tidligere antaget og yderligere bestemmelser i skibsbygningsdivisionen skal laves i fjerde kvartal 2012," siger Terje Arnesen.

Norske værfter har ordrereserve på 40 mia kroner 

Norsk offshore- og værftskoncern refinansieres 

Norske Bergen Group taber stort på skibsbygning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også