ShippingWatch

Offshore-division i norske Bergen Group får nye medejere

Bergen Group ASA er i fuld gang med de indledende diskussioner med eksterne aktører om at købe sig ind på ejersiden af virksomhedens offshore-division, oplyser koncernen.

Der er større strukturelle ændringer på vej i den norske offshore- og værftskoncern Bergen Group. I øjeblikket diskuterer virksomheden med flere forskellige aktører om muligheden for at købe sig ind på ejersiden af koncernens offshore-division, Bergen Group Rosenborg, fortæller koncernchef i Bergen Group ASA Terje Arnesen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

"Vi har over den seneste tid klarlagt anderledes strategiske alternativer, som kan bidrage til at forstærke den positive vækst for offshore-divisionen, både gennem partnerskab og et mere formelt samarbejde med andre aktører. I denne fase har der nu udviklet sig mulige løsninger, og vi har indledt diskussioner med eksterne aktører om at købe sig ind på ejersiden af Bergen Group Rosenberg," siger han i meddelelsen og forventer afklaring i løbet af den nærmeste fremtid.

Skibs-divison udfordrer koncern

Koncernen har haft store problemer med værftsdelen og meddelte i november 2012, at den brød lånebetingelserne knyttet til et obligationslån optaget i juli 2010 på 300 mio. norske kroner. Måneden efter gav obligationsejerne deres accept af ændringer i lånebetingelserne frem til juli 2013, hvilket betød, at Bergen Group kunne sikre sig refinansiering af eksisterende gæld i divisionerne Offshore og Services.

Men der er stadig store udfordringer i skibsbygningsdivisionen, fremgår det af meddelelsen. Og 4. kvartal i 2012 vil også byde på et driftsunderskud på grund af færdiggørelsen af igangværende projekter.

"Vi har været igennem en omfattende proces med at sikre fremdriften på nybygninger i forhold til den aftalte leveringstid. Det vil desværre blive mere ressourcekrævende end tidligere antaget og yderligere bestemmelser i skibsbygningsdivisionen skal laves i fjerde kvartal 2012," siger Terje Arnesen.

Norske værfter har ordrereserve på 40 mia kroner 

Norsk offshore- og værftskoncern refinansieres 

Norske Bergen Group taber stort på skibsbygning 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs