Kina æder sig ind på offshoremarked

Værfterne i Kina går så målrettet efter at få fat på offshoremarkedet, at de i 2025 vil sidde på en fjerdedel af alle leveringer til offshoresektoren i form af forskellige faciliteter. Det vurderer Barclays Capital.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil

I 2025 vil Kina stå for 25 pct. af leveringerne til verdens offshorefaciliteter. Det er analysen fra Barclays Capital af en kinesisk værftsindustri, der har vendt sig fra traditionelle markeder mod offshore, skriver Asiasis.

Det er byggerier i form af offshorefaciliteter, jack-up boreplatforme, boreskibe og semi-submersible pramme, at Kina skal være stærke, og det går måske allerede den vej. I 2012 faldt den totale ordreindgang til kinesiske værfter dramatisk, men andelen af ordrer til offshoresegmentet steg. Det betød, at ud af en total ordreværdi på 80,8 mia. USD i 2012, stod offshoreordrer for 42,8 mia. USD af investeringerne.

Barclays Capital vurderer, at offshoresegmentet kan hjælpe værfterne ud af den aktuelle krise og være med til at styrke underleverandørerindustrien, skriver Asiasis.

Ministerium: Kinesisk skibsbyggeri skal konsolideres

Norske værfter mærker presset fra Asien

Kinesisk finansselskab lancerer kollektiv bestillingsordning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også