ShippingWatch

Danmark skal styrke råstofudvinding og naturhensyn

En international arbejdsgruppe anført af Danmark skal undersøge, hvordan bedre planlægning kan få udvinding af råstoffer, opstilling af vindmøller og miljø til at spille sammen.

Danmark er blevet formand for en international arbejdsgruppe, der skal sikre, at der både kan udvindes råstoffer, opsættes vindmøller og samtidig tages hensyn til natur og miljø.

"Havet er en stor arbejdsplads, og der er mange kommercielle interesser på spil. Samtidig er det et stort naturområde med et rigt dyreliv. Derfor skal vi sikre de bedste muligheder for at udnytte havets ressourcer, uden at det sker på bekostning af miljøet. Når vi planlægger på landjorden, ved vi hvor den beskyttede natur ligger, og hvor de store trafikårer går. Det er det samme, vi vil gerne kunne på havet", lyder det fra miljøminister Ida Auken i en kommentar.

I Danmark findes der i dag mindst 100 forskellige datasæt blandt myndighederne med oplysninger om aktiviteter i de danske farvande. Vurderingen er, at en systematisk samling af de forskellige data vil hjælpe både virksomheder og myndigheder med langsigtet planlægning af blandt andet havvindmølleparker og udvinding af råstoffer, mens der samtidig passes på naturen.

Fælles måde at gøre tingene på

I denne uge er Danmark vært ved en international konference, der skal se på en model for én samlet adgang til oplysninger om alle aktiviteter på havet - fra placering af søkabler og fiskepladser til havdybder og færgeruter.

"Danmark er blandt verdens førende søfartsnationer, og regeringens vision er, at vi skal være Europas maritime centrum. Samtidig er vi blandt de lande i verden, der er længst med tankerne for en oversigt over alle aktuelle forhold på havet. Derfor er Danmark blevet opfordret til at indtage formandsstolen i en international arbejdsgruppe om emnet," hedder det i en pressemeddelelse fra Milljøministeriet.

"Vi har sagt ja til at sætte os for bordenden, fordi det er vigtigt, at vi på verdensplan bliver enige om fælles måder at gøre tingene på, specielt når det gælder havet. Ved at udveksle oplysninger kan vi skabe et grundlag for langsigtet planlægning til gavn for både virksomheder og miljøet, siger Ida Auken.

Konferencen finder sted i Geodatastyrelsen fra den 30. januar til den 1. februar og har deltagere fra 16 lande, bl.a. Japan, Storbritannien og USA.

Miljø-NGO: EU-udspil er skridt i den rigtige retning

Regeringen vil udnytte dansk forspring på grøn teknologi

 

 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende faciliteter til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs