ShippingWatch

Gidseldramaet er ovre: 30 gidsler er døde

Dramaet ved det algeriske gasanlæg er nu slut, fortæller algerisk nyhedsbureau. 30 gidsler er dræbt ved det algeriske gasanlæg. Deriblandt syv udlændinge. (Opdateret kl. 07.55)

30 gidsler er dræbt ved det algeriske gasanlæg. Deriblandt syv udlændinge. Det melder algeriske kilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Blandt de døde gidsler er otte algeriere, to japaner, to briter og en franskmand, skriver nyhedsbureauet. Foreløbigt er 15 af de døde gidslers nationalitet frigivet. Resten kommer senere, fremgår det.

9 ud af 17 Statoil-ansatte er bragt i sikkerhed fra gasanlægget In Amenas i Algeriet. Skæbnen for 8 ansatte er fortsat uafklaret, oplyser Statoil fredag morgen i en opdatering om udviklingen på anlægget i Algeriet. I alt er 40 ansatte fra Statoil nu transporteret ud af landet, oplyser det  norske olieselskab. Det er lykkedes en af nordmændene at flygte fra gidseltagerne.

Ifølge nyhedsbureauer skulle der være mindst 11 gidseltagere, der er blevet dræbt, da algeriske styrker stormede gasanlægget for at redde gidslerne.

Blandt de 11 dræbte er blandt andet gruppens algeriske leder Tahar Ben Cheneb, der er en prominent hærfører i regionen. Men også en algerier yderligere, tre egyptere, to tunesere, to libanesere, to libyere, en franskmand og en person fra Mali er blandt de dræbte gidseltagere.

Algeriets statslige nyhedsbureau fortæller desuden til AP, at specialstyrkerne har befriet de resterende gidsler fra gasanlægget, der ligger i ørkenen.

Det er fortsat yderst sparsomt med officielle informationer om gidselsdramaet, der begyndte i går, da en gruppe militante islamister angreb et gasanlæg i det østlige Algeriet og tog en række vesterlændinge til fange.

Oliearbejdere taget som gidsler i Algeriet 

Derfor har der heller ikke været mange udmeldinger fra regeringsledere.

Frankrigs præsident, Francois Hollande, Norges statsminister, Jens Stoltenberg, og Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S) har dog alle beklaget begivenhederne og taget skarp afstand fra gidselsdramaet.

Statsministeriet udsendte en pressemeddelelse, hvor statsministeren udtalte sig.

»Det (angrebet i Algeriet, red.) understreger endnu engang behovet for international solidaritet i kampen mod terrorisme og ekstremisme«, sagde hun.

Dermed er hun på linje med den franske præsident, Francoise Hollande, der har sagt, at »hvad der foregår i Algeriet blot i endnu højere grad retfærdigør den beslutning, jeg traf på Frankrigs vegne, om at komme Mali til undsætning«.

Et enigt folketing besluttede for få dage siden at støtte Frankrigs aktion i Mali og godkendte samtidig, at et Herkules-fly flyver til det afrikanske land og yder assistance.

Algeriet-drama: 15 gidsler undsluppet 

Olieprisen stiger efter angreb i Algeriet 

Maersk Oils Algeriet-partner opjusterer forventningerne 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs