Oliearbejdere taget som gidsler i Algeriet

To er blevet dræbt og 41 menes taget som gidsler i et islamistisk angreb på et gasanlæg In Amenas i det østlige Algeriet, hvor også Maersk Oil har produktion. Konflikten i Mali ligger bag angrebet. (Opdateres)

To er dræbt og 41 menes bortført og tilbegaholdt som gidler efter et angreb på en gas-facilitet i det østlige Algeriet onsdag.

Gas-faciliteten ligger i et gasfelt, som drives af BP i et partnerskab med norske Statoil og Algeriets statslige olieselskab Sonatrach. Landet har store olie- og gasforekomster, og også Maersk Oil har interesser via et partnerskab i landet. Statoil bekræfter, at der har fundet et terrorangreb sted, men ønsker ikke at give information om gidselsituationen, skriver Dagens Næringsliv.

"Det er en alvorlig situation med et angreb mod In Amenas. Vi har varslet de pårørende til medarbejderne på anlægget, hvor vi har 20 ansatte, heraf 10 nordmænd. Vi vil komme tilbage med yderligere bekræftede oplysninger, når de foreligger," siger informationschef i Statoil for internationale operationer Baard Glad Pedersen til Dagens Næringsliv.

Den algierske hær har iværksat en aktion for at befri gidslerne.

Den såkaldte Khaled Abul Abbas Brigade, som hører under Al-Qaida, har meldt sig som gerningsmænd til drabene og gidseltagningen. Bevæggrunden for angrebet er, at Algeriet har lagt luftrum til de franske troppers flyvninger ind i Mali for at lave militære operationer. Islamistiske grupper har tidligere taget gidsler i regionen, dog primært i Mali, og otte franske gidsler er for tiden i de islamistiske gruppers varetægt.

Maersk Oil har aktiviteter i Algeriet og er partner med selskabet Anadarko Petroleum Corporation. Selskabet leverede i oktober 2012 et regnskab, der var bedre en ventet, og som indholdt en opjustering af forventningerne til hele året. Anadarkos salg for hele året 2012 lå på 265-267 mio. tønder olie.

ShippingWatch har forsøgt at få en kommentar fra Maersk Oil.

Maersk Oils Algeriet-partner opjusterer forventningerne

Analytikere: Maersk Oil når nemt sit produktionsmål

Dyr oliejagt for Mærsk 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også