ShippingWatch

Analyse: Op mod 50.000 nye job i britisk oliesektor

De gigantiske investeringer i i olieindustrien i Storbritannien kan komme til at betyde mellem 40.000 og 50.000 nye job i sektoren bare i 2013.

Voldsom vækst i investeringer i den britiske olie- og gassektor kan også komme til at betyde et hop i behovet for ansatte borebisser. En analyse fra hjemmesiden Oilandgaspeople.com viser, at den britiske sektor vil kunne skabe mellem 40.000 og 50.000 nye job - i 2013. Det skriver Upstream Online.

"Investeringerne er på rekordhøje niveauer med forventede investeringer på over 40 mio. pund i olie i Nordsøen over de næste tre år," hedder det i rapporten.

I den seneste britiske licensrunde blev 167 nye licenser uddelt i oktober måned, samtidig med at positive ændringer i skattereglerne også øgede investeringsniveauet.

"Der er for mange nye projekter til at kunne sætte navn på dem alle, og fra vores egen industrikendskab, forventer vi flere store offentliggørelser i 2013," siger direktør i Oilandgaspeople.com, Kevin Forbes.

"En stigning i efterspørgslen efter ingeniører og borefolk såvel som dem, der arbejder i servicesektoren, der støtter industrien, vil se en kæmpe stigning i behovet for kvalificeret personale. Ligeledes forventes det, at der vil være en stigning i behovet for erfarne geoforskere og eksplorationsingeniører," hedder det i rapporten.

Det er dog ikke udelt gode nyheder, eftersom der i forvejen er mangel på kvalificeret arbejdskraft til eksisterende opgaver.

"Med stigende investering i Nordsøen vil efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft nå et historisk højdepunkt, hvilket vil forværre en i forvejen seriøs kompetencemangel," siger Kevin Forbes.

Norsk oliedirektør advarer mod olie-bonanza 

Bank: Olieinvesteringer vil stige til rekordniveau 

Lav saudiarabisk produktion vil holde olieprisen høj 

Nordsø-olieproduktionen faldt i december 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs