ShippingWatch

90 norske oliefelter skal udbygges frem mod 2018

Der er udsigt til massive investeringer i den norske olieindustri de næste fem år. Ifølge Jarand Rystad fra konsulenthuset Rystad Energy står 90 felter til at skulle udbygges frem mod 2018. Det er godt nyt for danske underleverandører.

Den norske olieindustri vil få styrket sin position på verdensmarkedet, både hvad angår efterforskning og produktion, og der er udsigt til milliardkontrakter for underleverandørerne, skriver Offshore.no.

Grundlæggeren af konsulenthuset Rystad Energy, Jarand Rystad, vurderer, at der vil blive investeret i i alt 90 oliefelter frem mod år 2018, hvilket vil sikre Norge en førerposition i  den globale olieindustri. Det oplyste Rystad på en konference i Stavanger onsdag.

"Vi har identificeret 90 oliefelter, som skal udbygges frem mod 2018, og det tror jeg, industrien vil klare," lød det fra Rystad.

I 2011 var Norge den største nation inden for efterforskning pga. de mange oliefund i Nordsøen og Barentshavet. 2012 har vist en lidt lavere tilvækst i nye oliererssourcer, hvorfor Norge er overgået af Mozambique, Tanzania og Brasilien mht. nye fund. Norge vil ifølge Rystad dog ligge i toppen de kommende år, hvilket vil give leverandørerne gode muligheder for at forberede sig på milliard-kontraket, påpegede han.

Danske underleverandører

Oplysninger er godt nyt for hundredevis af danske underleverandører.

Det kræver en såkaldte Achilles-registrering at bevæge sig ind på leverandørmarkedet til den attraktive olie- og gassektor i Norge, og den har mere end 100 danske leverandører søgt om og fået i 2012 ifølge Klaus Kræmer, adm. direktør for Achilles Information i Danmark. I alt har omkring 300 danske leverandører Achilles-registrering.

Statoil indgår stor strategisk gas-aftale med Wintershall

Statoil truer med at flytte fra Norge

Subsea 7 får historisk norsk kontrakt

Rambøll skal fordoble norsk olieforretning 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs