ShippingWatch

Energistyrelsen sænker 2012-forventning til olieproduktion

Energistyrelsen har sænket forventningerne til dansk olieproduktion med to pct. i 2012 og hævet forventningerne til produktionen af salgsgas med 9 pct. Det fremgår af en opdatering af styrelsens femårsprognose over produktionen af de to energityper.

Energistyrelsen har opdateret sin 5-års-prognose for produktion af olie og salgsgas, investeringer samt udgifter til efterforskning, drift og transport af olie og gas i forhold til årsrapporten fra maj 2012. Det betyder en sænkning af forventningerne til produktion af olie og en stigning i salgsgas.

"Olieproduktionen i Danmark forventes at blive 11,6 mio. m3 i 2012 svarende til ca. 199.000 tønder olie pr. dag. Det er en nedgang på 9 pct. i forhold til 2011. I forhold til årsrapporten fra maj er den forventede olieproduktion i 2012 nedskrevet med 0,2 mio. m3 svarende til 2 pct.. Nedskrivningen skyldes hovedsagelig reducerede forventninger til produktionen fra Syd Arne feltet," skriver styrelsen i en meddelelse.

Fremadrettet forventer styrelsen, at produktionen vil aftage yderligere; men i 2016 forventes der en stigning i produktionen hovedsagelig som følge af produktion fra Hejre feltet.

"For perioden 2012 til 2016 er der hovedsagelig foretaget mindre revisioner i forhold til årsrapporten, og det samlede skøn for produktionen i perioden er nedskrevet med 3 pct. i forhold til årsrapporten," skriver styrelsen.

Produktionen af salgsgas forventes i 2012 at blive 4,7 mia. Nm3. I forhold til 2011 er det et fald på 16 pct. I forhold til årsrapporten er den forventede produktion af salgsgas i 2012 opskrevet med 0,4 mia. Nm3 svarende til 9 pct.. Opskrivningen skyldes hovedsagelig større efterspørgsel end forventet.

Lavere investeringer

Energistyrelsen sænker i prognose-opdateringen forventningerne til danske investeringer i udbygningsprojekter i 2012 med 0,2 mia. kr. i forhold til årsrapporten fra maj til 6,3 mia. kr. Forventningerne til de samlede investeringer for 2012-2016 opskrives dog.

"Det samlede investeringsskøn for prognoseperioden udgør 45,5 mia. kr. Skønnet er opskrevet med 1,8 mia. kr. i forhold til årsrapporten begrundet i revisioner og yderligere udbygninger," skriver styrelsen.

Energistyrelsen forbereder ny udbudsrunde i Nordsøen 

Investeringer i Nordsøen på 44 mia kr de næste fem år 

Staten fik mere end 30 mia kr fra Nordsøolien 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs