ShippingWatch

Stor evakuering fra Nordsøen

Boligplatform 130 km ude i Nordsøen krængede fire grader. 374 ansatte er evakueret, skriver epn.dk.

Foto: Øyvind Nesvåg/Statoil

En boligplatform i Norskehavet ud for Norge fik onsdag morgen slagside, og en omfattende evakuering blev omgående sat i gang, skriver epn.dk.

Ved firetiden i morges gik der hul på en af ballasttankene på platformen "Floatel Superior", der befinder sig ved siden af A-boreplatformen i Njord-feltet. Tanken begyndte at tage vand ind, og det resulterede i en slagside på tre-fire grader.

Statoil fik situationen stabiliseret ved at pumpe vand ind i de øvrige elementer. Boligplatformen var ikke forbundet med boreplatformen, da ballastanken begyndte at tage vand ind, oplyser Statoil på sin hjemmeside.

De ombordværende blev sendt i redningsbådene, og seks helikoptere blev sendt af sted for at evakuere de 374 ansatte til Kristiansund og til andre installationer til søs.

Et beredskabsfartøj assisterer fra søsiden, og er ankerhåndteringsfartøj er på vej for at bistå med at sikre riggen. Den skal efterfølgende fragtes ind til land for at blive undersøgt.

"Vores fokus er nu at se på, hvordan folk skal løftes væk fra platformen," siger Statoils informationschef Ola Anders Skauby til vg.no

Han oplyser, at Statoil ser med stor alvor på situationen, men vil dog ikke over for vg.no kalde udviklingen "dramatisk".

A-olieplatformen og Floatel Superior ligger i øjeblikket til vedligeholdelse i Njord-feltet ca. 130 km nordvest for Kristiansund og 30 km vest for Draugen-feltet. Platformen drives af Floatel International. Der er derfor ingen boreaktivitet i gang på olieplatformen, oplyser Statoil

 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs