ShippingWatch

Statoil vil afskedige 700 medarbejdere

De norske olieselskab vil af med 700 ansatte i stabs- og støttefunktioner i forbindelse med etablering af en ny organisation. Selskabet vil gerne omplacere 300 ansatte til nye funktioner. Fagforeninger afviser afskedigelser. 

Foto: Harald Pettersen/Statoil

I Danmark bebudede statsejede Dong Energy torsdag afskedigelser af op til 500-600 medarbejdere. Mandag bebuder norske Statoil afskedigelse af op til 700 medarbejdere, primært i oliebyen Stavanger, skriver Aftenbladet.

Ud af 700 stillinger er de 500 faste, mens de 200 af dem er indlejede (løst ansatte), og de er alle i stabs- og støttefunktioner.

"Vi ønsker at reducere aktivitets- og omkostningsniveauet på vores stabs- og fællestjenester. Vi vil gerne på niveau med andre selskaber," siger informationschef Jannik Lindbæk i Statoil.

Norsk offshore-selskab skal bruge 1.300 ingeniører 

Ifølge Jannik Lindbæk er det naturligt, at hovedparten af de ansatte, der mister deres job, arbejder i Stavanger.

Statoils nye organisation vil træde i kraft 1. april 2013. Statoil har som mål, at så mange som muligt skal fortsætte i andre stillinger i selskabet, og Statoil har kortlagt over 300 job, som de ansatte opfordres til at vurdere.

Rådgivere: Lønpres i offshore breder sig  

"Vi er helt klare på, at vi ikke accepterer opsigelser i denne proces. Statoil er i kraftig vækst med behov for mange hundrede nye ansatte i den nærmeste fremtid. Yderligere har vi 300 indlejede, og der må folk vige pladsen for faste ansatte som måtte komme i betragtning i forbindelse med omstilling," siger Bjørn Asle Teige, der leder en række fagforeninger.

Statoil sænker produktionsforventningerne for 2013 

Statoil har på et år brugt fem mia. USD på opkøb

 

Statoil: Olieindustri foran smertefulde forandringer 

Nye lønstigninger til ansatte i norsk olieindustri 

 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs