ShippingWatch

Stort milliardhul i Dongs kasse

Pengene er fosset ud af den danske energikoncern i 2012, viser nyt regnskab. "Det er et utilfredsstillende resultat, vi leverer for årets første ni måneder," siger adm. direktør Henrik Poulsen. 500-600 stillinger nedlægges.

Den nye adm. direktør i den danske energigigant Dong Energy Henrik Poulsen har fået en barsk begyndelse, skriver epn.dk.

Torsdag kan han således fremlægge et regnskab for årets første ni måneder, der byder på et resultat før skat på 2,4 mia. kr. Det er voldsomme 5,9 mia. kr. dårligere end samme periode i 2011.

"Det er et utilfredsstillende resultat, vi leverer for årets første ni måneder. Det er ligeledes utilfredsstillende, at vi må nedjustere vores forventninger til driftsresultatet for 2012," lyder det fra Henrik Poulsen.

Dong Energy står overfor at skulle reducere omkostningerne med én mia. kroner årligt, og det skal gå stærkt, fremgår det af regnskabet for årets første ni måneder.

Foto: DONG Energy
Foto: DONG Energy
 

Selskabet søsætter en effektiviseringsplan, der skal iværksættes inden udgangen af 2012. Planen vil medføre frasalg for 10 milliarder kroner inden 2013-2014, og det betyder nedlæggelse af 500-600 stillinger, fremgår det af DONGs kvartalsregnskab.

Dongs rating nedgraderes til BBB+ af S&P 

Skulderklap til Dongs milliarddyre olieplaner 

Dong skubber milliardregning i Nordsøen til 2013 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs