ShippingWatch

Avis: Gigantmine under opsejling i Arktis

Den britiske milliardær og verdens største stålproducent Lakshmi Mittal vil opføre en jernmine i canadisk Arktis. Mineprojektet har en investeringsværdi på 28,5 mia. kr., skriver Berlingske Business.

Ikke bare sydkoreanere, kinesere og australiere er på opkøb i Arktis. Nu melder den britiske milliardær Lakshmi Mittal sig på banen med jernmineprojektet Mary River i Canada. Det skriver Berlingske Business.

Minen vil koste 28,5 mia. kr. at opføre og vil blive den hidtil største mine i Arktis. Mineprojektet kræver byggeri af mere end 30 jernbanebroer, 150 kilometer jernbane og en udskibningshavn. Fra havnen i Canada skal der udskibes jernprodukter til Europa.

Minen vil kunne producere 18 mio. ton jern pr. år i de kommende 20 år. Interessen for minen er opstået i kølvandet på de stigende jernpriser, skriver Berlingske Business.

Sydkoreas præsident besøgte Grønland 

Australsk ultimatum til Grønland: Nu eller aldrig for supermine 

Medie: Kæmpe kinesisk mineinvestering i Grønland

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs