ShippingWatch

Norske særregler koster olieindustri dyrt

Den tidligere topchef i Norsk Hydro Eivind Reiten benyttede to identiske rigge fra Maersk Drilling for at vise, hvad de norske særregler koster i forhold til andre steder i Nordsøen, da han fornylig afleverede rapport til Norges olieminister. Det skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Maersk Drilling

Særregler og andre forhold betyder, at det koster langt mere at leje en borerig på norsk sokkel i Nordsøen end andre steder. Og omkostninger til olieboringer er eksploderet, sagde den tidligere topchef i olieselskabet Norsk Hydro, Eivind Reiten, forleden i Oslo ifølge Dagens Næringsliv.

Det norske olie- og energidepartement udpegede i december sidste år en ekspertgruppe under ledelse af Reriten, der skulle se nærmere på de forhindringer, som gør, at rigkapaciteten på norsk sokkel er så begrænset.  Nu ert rapporten afleveret til olie- og energiministrer Ola Borten Moe.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs