ShippingWatch

Oliemilliarder deler danskerne i to lejre

Danskerne er delt i to lejre, når det gælder Nordsø-beskatningen. Mærsk er årsagen til, at der føres blokkrig, lyder forklaringen. Det lurende slagsmål om oliemilliarderne i Nordsøen ligner ren blokpolitik.

Foto: Carsten Ingemann

En meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har udført for Morgenavisen Jyllands-Posten, viser, at et flertal af vælgerne i partier til venstre i folketingssalen er klar til at øge beskatningen af oliemilliarderne. Vælgerne bag partierne i højre side af salen siger derimod nej til at pille ved den aftale, som staten indgik i 2003 med Mærsk i spidsen for Dansk Undergrunds Consortium (DUC). At spørgsmålet om en øget beskatning af DUC-selskaberne giver anledning til en politisk stillingskrig, kommer ikke bag på Thomas Færgeman, direktør i den grønne tænketank Concito, der indtil oktober sidste år havde klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) som formand.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Maersk har stiftet. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs