ShippingWatch

Medie: Kæmpe kinesisk mineinvestering i Grønland

Et gigantisk mineprojekt i Arktis er ved at falde på plads. Kinesiske investorer er klar til at investere 14 mia. kr. i det, der kan blive et af Danmarkshistoriens største byggeprojekter. Det skriver Berlingske Business.

De to store udviklingsbanker China Development Bank og China-African Development Bank er i tætte overvejelser om at investere i jermalmminen Isua, der ligger 150 kilometer fra Nuuk. Det engelske mineselskab Lodnon Mining står bag ideen om at opføre minen, som de kinesiske investorer er klar til at sætte penge i. Det skriver Berlingske Business.

Mediet erfarer fra flere uafhængige kilder, at møder har fundet sted mellem London Mining og de kinesiske udviklingsbanker. Det drejer sig om en investering på 14 mia. kr. i udvindingen af jernmalm. London Mining har indgivet en ansøgning til Råstofdirektøroratet i Nuuk om at få lov at bygge minen. Hvis minen bliver til virkeligheden skal den årligt i 15 år producere 15 mio. ton jernkoncentrat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs