ShippingWatch

V: Ubesatte job i offshore skal på dagsordenen

Danmark har været for dårlige til at sætte fokus på det enorme potentiale i olie-, gas- og offshoreindustrien, mener Venstre ifølge Børsen. Der er i den grad behov for en dansk strategi, som sætter fokus på potentialet for jobs og uddannelse, mener partiet.

Danmark har været for dårlige til at sætte fokus på det enorme potentiale i olie-, gas- og offshoreindustrien, hvorfor det er nødvendigt med politisk handling. Det mener Venstre, der i Børsen opfordrer klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til at sætte emnet på dagsordenen, når han vender tilbage fra sommerferien.
Udmeldingen kommer i kølvandet på en ny undersøgelse, der viser, at der i Norden er 60.000 ubesatte stillinger i industrien, heraf 18.000 i Danmark.
"Det viser jo, at der er et enormt potentiale inden for gas- og olieudvinding. I Esbjerg alene beskæftiger vi 15.000 personer offshore. Så det er i den grad et område, der trænger til, at vi får en dansk strategi, som sætter fokus på potentialet for jobs, uddannelse og hvordan vi kan øge udvindingen," siger Lars Christian Lilleholt, energiordfører for Venstre, til Børsen.

Manglen på arbejdskraft i olie- og gassektoren i Norden er til dels selvforskyldt, mener Morten Andersen, forretningsdirektør for rekrutteringselskabet Hays, der netop har åbnet et kontor på Kgs. Nytorv i København.
Han peger på, at man i flere år forsømt at tage unge trainees ind på favorable vilkår, og man har glemt at appellere til kvinderne i branchen.


Medie: Norsk olieboom redder tabte danske industrijob

Rådgivere: Lønpres i offshore breder sig  

Olieindustrien skriger på flere folk

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs