ShippingWatch

Norsk regeringsindgreb stopper oliekonflikt

Den norske beskæftigelses-minister tvinger de strejkende olie- og gasarbejdere i arbejde for at forsvare Norges vitale interesser. Indgrebet kom natten til tirsdag og har sendt olieprisen ned, skriver Ritzau.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

Den norske regering griber ind i oliekonflikten og sætter en stopper for strejken blandt de ansatte på olie- og gasfelterne og for arbejdsgivernes planlagte lockout for at forhindre en total nedlukning af olie og gasproduktionen.Det meddelte den norske beskæftigelsesminister, Hanne Bjurstrøm, kort efter midnat natten til tirsdag, skriver Ritzau. Indgrebet har sendt olieprisen på retur.

"Jeg var nødt til at tage denne beslutning for at forsvare Norges vitale interesser. Det var ikke noget nemt valg, men jeg måtte tage det," siger beskæftigelsesministeren efter et møde med fagforeninger og den norske olieindustriorganisation.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs