ShippingWatch

Fremstød for dansk olie- og gassektor i Vietnam

Til november skal et dansk erhvervsfremstød synliggøre de danske kompetencer inden for olie og gas i Vietnam. Landet har brug for udenlandsk teknologi og know-how.

Foto: Maersk Oil

Sammen med Dansk Industri planlægger den danske ambassade i Vietnam et fremstød for danske virksomheder inden for olie- og gassektoren. Fremstødet skal finde sted i slutningen af november. Formålet med delegationen er at synliggøre danske kompetencer inden for olie og gas og etablere et netværk blandt de vigtigste aktører. Det vil ske i forbindelse med virksomhedsmøder og seminarer i henholdsvis Hanoi og Ho Chi Minh City, oplyser Udenrigsministeriet.

Den vietnamesiske olie og gasproduktion er cirka 20 procent større end den danske produktion i Nordsøen, og mange af de danske erfaringer kan derfor være relevante i Vietnam. Olie- og gassektoren oplever pæne vækstrater i disse år og er en af de højest prioriterede sektorer i Vietnam. Ifølge ministeriet er der et stort behov for udenlandsk teknologi og knowhow inden for specielt offshore udstyr og services. 

Som et led i sin energiplan ønsker regeringen at forbedre rammevilkårene for udenlandske investorer, der er teknologiske frontløbere inden for olie- og gasudvinding.

Fremstødet gennemføres i samarbejde med PetroVietnam.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs