ShippingWatch

Fremstød for dansk olie- og gassektor i Vietnam

Til november skal et dansk erhvervsfremstød synliggøre de danske kompetencer inden for olie og gas i Vietnam. Landet har brug for udenlandsk teknologi og know-how.

Foto: Maersk Oil

Sammen med Dansk Industri planlægger den danske ambassade i Vietnam et fremstød for danske virksomheder inden for olie- og gassektoren. Fremstødet skal finde sted i slutningen af november. Formålet med delegationen er at synliggøre danske kompetencer inden for olie og gas og etablere et netværk blandt de vigtigste aktører. Det vil ske i forbindelse med virksomhedsmøder og seminarer i henholdsvis Hanoi og Ho Chi Minh City, oplyser Udenrigsministeriet.

Den vietnamesiske olie og gasproduktion er cirka 20 procent større end den danske produktion i Nordsøen, og mange af de danske erfaringer kan derfor være relevante i Vietnam. Olie- og gassektoren oplever pæne vækstrater i disse år og er en af de højest prioriterede sektorer i Vietnam. Ifølge ministeriet er der et stort behov for udenlandsk teknologi og knowhow inden for specielt offshore udstyr og services. 

Som et led i sin energiplan ønsker regeringen at forbedre rammevilkårene for udenlandske investorer, der er teknologiske frontløbere inden for olie- og gasudvinding.

Fremstødet gennemføres i samarbejde med PetroVietnam.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs