ShippingWatch

En maritim klynge kræver stærkt samarbejde

Den succesfulde klynge omkring olie- og offshore i Kristianssand, Nce Node, har krævet et meget koordineret samarbejde at skabe. Det sagde direktøren i klyngen på en konference i Frederikshavn tirsdag.

Foto: MARCOD/eFRAME

Det kræver samarbejde og forståelse af, hvad en klynge er, og hvad den skal gøre, før den kan blive en succes. Det siger Kjell O. Johannessen, CEO i olie- og gas teknologinetværket i Kristianssand, Nce Node, ved en konference i Frederikshavn arrangeret af Marcod omkring forretningsmuligheder indenfor offshore olie & gas i Norge.

”Man skal etablere et projekt. Klynge-begrebet bruges i så mange henseender, at det ofte misforstås. Det skal have et ansigt, og det skal samkøres. Og så kræver det en leder med en ekstrem stærk industriel baggrund. Så find et projekt, find et navn og find en leder. Og gå så i gang med at tale med alle, der kan bidrage,” siger Kjell O. Johannessen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs