ShippingWatch

Dong: Arktisk olie kræver ekstraordinær sikkerhed

Selskaber skal være usædvanligt varsomme, når de leder efter olie i Arktis-området, og det vil Dong også selv være, hvis selskabet på et senere tidspunkt skal bore i Arktis.

Foto: JONATHAN HAYWARD

Det stiller helt specielle krav til sikkerheden, hvis man som selskab skal lave nogen form for boringer i Arktis, mener Dong, der understreger, at selskabet endnu ikke er i gang med efterforskningsboringer i Grønland, men løbende vurderer sine to licenser.

"Industrien er på et meget tidligt stadie ift. olieefterforskning i Grønland, og det er for tidligt at spekulere i investering og forsikring. Vi er selv til stede med to licenser. Vi evaluerer disse områder teknisk og kommercielt og har ikke på nuværende tidspunkt besluttet at gennemføre efterforskningsboringer. Hvis vi på et tidspunkt kommer til boreaktivitet, bliver det med største hensyntagen til sikkerhed og miljø og i tæt samarbejde med de grønlandske myndigheder, det grønlandske samfund og dets nærmiljø," skriver Jan Terje Edvardsen, ansvarlig for efterforskningsaktiviteterne i Dong, i en mail til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende faciliteter til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs