ShippingWatch

Dong: Arktisk olie kræver ekstraordinær sikkerhed

Selskaber skal være usædvanligt varsomme, når de leder efter olie i Arktis-området, og det vil Dong også selv være, hvis selskabet på et senere tidspunkt skal bore i Arktis.

Foto: JONATHAN HAYWARD

Det stiller helt specielle krav til sikkerheden, hvis man som selskab skal lave nogen form for boringer i Arktis, mener Dong, der understreger, at selskabet endnu ikke er i gang med efterforskningsboringer i Grønland, men løbende vurderer sine to licenser.

"Industrien er på et meget tidligt stadie ift. olieefterforskning i Grønland, og det er for tidligt at spekulere i investering og forsikring. Vi er selv til stede med to licenser. Vi evaluerer disse områder teknisk og kommercielt og har ikke på nuværende tidspunkt besluttet at gennemføre efterforskningsboringer. Hvis vi på et tidspunkt kommer til boreaktivitet, bliver det med største hensyntagen til sikkerhed og miljø og i tæt samarbejde med de grønlandske myndigheder, det grønlandske samfund og dets nærmiljø," skriver Jan Terje Edvardsen, ansvarlig for efterforskningsaktiviteterne i Dong, i en mail til ShippingWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk og 22 andre rederier fik bøder af Sydkoreas konkurrencemyndighed, tank- og tørlastrederiet Norden vil stadig købe ”sorte” skibe, og Hafnia kan få svært ved at finansiere skibskøb fra konkurrent.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs