ShippingWatch

Maersk: Vi skal have bedre forståelse af grønlandsk undergrund

Maersk Oil er i den helt spæde start af at undersøge mulighederne for olieeftersøgning og produktion ud for Grønland og ved endnu ikke, om egentlige boringer vil være forsvarlige eller rentable. Samtidig venter selskabet ikke problemer med at skaffe kapital til et eventuelt grønlandsk olieeventyr.

Foto: Torben Stroyer

Der skal mere viden til, før Maersk Oil kan træffe en beslutning om olieproduktion ud for Grønland. Men hvis man finder ud af, at et sådant projekt er forsvarligt og rentabelt, regner selskabet ikke med, at kapital bliver svær at finde.

"Vores aktiviteter I Grønland er i den meget indledende fase. Lige nu handler det om at skabe forståelse for den grønlandske undergrund og undersøge risici. Det er en øvelse, der kræver viden, teknologi og masser af arbejdstimer," siger Thomas Grøndorf, Global Head of Communications i Maersk Oil, til ShippingWatch..

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Esvagt byder sig til i Taiwan

Det danske rederi har udset sig en mulig lokal partner i Taiwan, hvor selskabet gør sig store forventninger til havvindmarkedet. Lykkes Esvagts planer, kan selskabet være klar til at servicere havvindparker i Fjernøsten om få år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs