ShippingWatch

Putin lover gunstige skatteforhold for gas-investorer

Besværlige boreforhold har fået selskaberne Total og Statoil Asa til at udsætte deres endelige investeringer i et gigantisk gasprojekt i Barentshavet. Nu lover den russiske præsident, Vladimir Putin, at indføre en klækkelig skatterabat for at sætte skub i projektet.

Foto: Nanna Kreutzmann

"Vi har taget flere skattemæssige beslutninger på føderalt og regionalt plan (...), der vil skabe gunstige betingelser for gennemførelse af Shtokman projektet" sagde Putin på et møde i Moskva med franske Total og norske Statoil, ifølge en udskrift på regeringens hjemmeside.

De endelige investeringer var ventet inden udgangen af marts, men er nu udsat, og Statoil og Total presser på for skattelettelser fra russiske myndigheder, før de fortsætter det udfordrende gasprojekt i de isfyldte farvande i Barentshavet omkring 650 kilometer nord for Rusland.

"Udfordringen er at gøre det kommercielt rentabelt," siger en Statoil-talsmand til Dow Jones. "Vi arbejder fortsat på at optimere projektet til at opretholde en god dialog med de russiske myndigheder."

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs