ShippingWatch

Dong-rapport: Ok at fyre Eldrup

Der var tilsyneladende grundlag for at fyre Dong-direktør Anders Eldrup, viser undersøgelse.

Foto: AF CARSTEN INGEMANN

Det var ganske berettiget, at Dong Energys bestyrelse for to uger siden besluttede at afskedige koncerndirektør Anders Eldrup. Det viser en 200 sider lang undersøgelse, som advokatfirmaet Norrbom Vinding har lavet for Dong. Det oplyser TV 2 News. En af konklusionerner på undersøgelsen er, at Anders Eldrup har "misligeholdt sin direktørforpligtelse" ved at tildele en lille håndfuld medarbejdere særdeles givtige lønaftaler uden bestyrelsens godkendelse.

Kammeradvokat har godkendt rapport

Dong Energy har endnu ikke offentliggjort rapporten, som efter alt at dømme indeholder følsomme oplysninger. Men selskabet bekræfter, at det sker klokken 12 i dag. Klokken 14.30 vil bestyrelsesformand i Dong Fritz Schur holde pressemøde. Staten er hovedaktionær i Dong Energy med en ejerandel på 76 pct., og derfor bliver Folketingets partier klokken 11 orienteret af finansminister Bjarne Corydon (S) om rapportens indhold.

Der var ligeledes Folketingets partier, der pressede Dong Energys bestyrelsesformand, Fritz Schur, til at anmode Kammeradvokaten om at vurdere advokatundersøgelsen, og det har altså ikke givet anledning til anmærkninger. Anders Eldrup har endnu ikke givet sin version af sagen, men det ventes han at gøre, nu da advokatundersøgelsen er færdig. Han er næppe enig i konklusionerne.

Lukrative kontrakter

Det er fortsat uklart, hvad rapportens indhold kommer til at betyde for den fratrædelsesgodtgørelse på 17 mio. kr., som Anders Eldrup har udsigt til i tilfælde af en fyring. Tidligere på ugen oplyste den forhenværende direktør, at han selv sagde op, mens Dong Energy har givet en anden udlægning af sagen.

Det var opdagelsen af særligt fire lukrative lønkontrakter til ansatte uden for koncerndirektionen, der ifølge Fritz Schur fik en enig bestyrelse til at afskedige Eldrup. I det tilfælde, der chokerede bestyrelsen mest, havde en medarbejder angiveligt opnået en løn, der var "væsentligt, væsentligt" højere end selv Anders Eldrups løn, ligesom vedkommende var udstyret med en fratrædelsesgodtgørelse, der ville sikre ham op mod 20,2 mio. kr., både i tilfælde af fyring og hvis han selv sagde op.

Politisk jagt på svar i Dong-sagen

Avis: Strid om 100 mia kr lå bag Dong konflikt

Anders Eldrup sagde selv op 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs