ShippingWatch

Mærsk holder fast i Brasilien som fokusområde

Der er ikke tale om et strategiskifte, selv om Maersk Oil for nylig valgte at reducere sin andel i to brasilianske oliefelter efter sidste års store opkøb. Det fortæller chefen for Maersk Oil Brazil, Luis Costa.

"Vi har i det seneste år investeret tungt i Brasilien efter købet af SK Energys aktiver (for 2,4 mia. dollar i 2011, red.). En reduktion i felterne er almindelig porteføljestyring," siger Luis Costa til Ritzau Finans.
Maersk Oil solgte i sidste uge 20 pct. af to felter, C-37 og C-38, i det brasilianske Campos-bassin og har derfor kun 30 pct. af begge tilbage. Samtidig overdrog selskabet operatørstatus i begge felter til partneren OGX, der nu sidder på de resterende 70 pct.

"Det var ikke en aktiv beslutning at stoppe som operatør i Brasilien. Vi har ikke noget problem med at være operatør, og kommer den rigtige mulighed, vil vi
slå til," siger Luis Costa.

Stadig fokusområde

Han vil ikke oplyse noget om, hvad salget indbragte Maersk Oil Brazil, der er et helejet datterselskab af A.P. Møller - Mærsk-koncernen. Men han understreget, at Brasilien stadig er et fokusområde.

"Vi fokuserer på yderligere vurdering af Wahoo og Itaipu-felterne i de spændende og eftertragtede "pre-salt"-områder. Vi fortsætter også arbejdet i C-37 og C-38 med vores tilbageværende 30 pct.s andel. Alt i alt er vi med i op mod ti boringer i Brasilien i år, en tredobling i forhold til sidste år, siger Luis Costa, og slutter af:

"Vi vil gøre Brasilien til en kernedel af Maersk Oils produktionsportefølje."

RITZAU FINANS

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs