ShippingWatch

Advokatfirma bekræfter kritisk Dong-brev

Et to år gammelt brev fra den øvrige direktion indgår i kritisk advokatundersøgelse af Dong-bossen Anders Eldrup.

Foto: Af CARSTEN ANDREASEN

Et to år gammelt brev fra den øvrige direktion til den fyrede Dong Energy-direktør Anders Eldrup indgår i den undersøgelse, som advokatfirmaet Norrbom Vinding er ved at lægge sidste hånd på.

Det slår Mariann Norrbom fra Advokatfirmaet Norrbom Vinding fast over for Ritzau, efter Politiken søndag beskriver brevet til Eldrup fra en enig koncernledelse.

Det var faldet Anders Eldrups kolleger for brystet, at vicedirektør Jakob Baruël Poulsen var chef for både en økonomisk stabsfunktion i koncernen og daglig leder af vindkraftdivisionen.

Flyttede funktion

Efter Anders Eldrup fik brevet, valgte han ifølge Politikens oplysninger at flytte en del af stabsfunktionen, en særlig kontrolafdeling, over til koncerndirektør Carsten Krogsgaard Thomsen, der i dag er konstitueret direktør i Dong.

- Det omtalte interne brev er overladt til Norrbom Vinding i det materiale, der efterfølgende er stillet til vores rådighed, skriver Mariann Norrbom og fortsætter:

- Det indgår i vores undersøgelse, hvad der er baggrunden for det pågældende brev, og hvilke konsekvenser brevet gav anledning til.

Brevet blev ikke diskuteret i bestyrelsen forud for fyringen af direktøren og var ikke det, der lå til grund for fyringen af Eldrup.

Advokatfirmaet Norrbom Vinding undersøger, hvad der gik for sig i Dong under Eldrups regeringstid. En undersøgelse som Dongs bestyrelsesformand Fritz Schur satte i gang umiddelbart efter et bestyrelsesmøde 9. marts, hvor Eldrup fik sparket.

Arbejder på højtryk

Advokaterne arbejder på højtryk for blandt andet at rede ud, om Eldrup havde pligt til at orientere bestyrelsen eller ej om de gunstige lønforhold og fratrædelsesordninger, som en lille udvalgt gruppe ansatte havde.

Undersøgelsen forventes klar i begyndelsen af næste uge.

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs