ShippingWatch

Dong tømmer ikke alle skabe

Den igangværende advokatundersøgelse lægger ikke op til at endevende Dong-butikken, viser nye oplysninger.Bestyrelsen i Dong lægger ikke op til den helt store hovedrengøring i den statsejede energigigant.
 

Da Anders Eldrup sidste uge blev fyret med øjeblikkelig virkning efter 11 år som topchef, var årsagen hemmelighedskræmmeri omkring brug af guldrandede lønkontrakter, som bestyrelsen aldrig tidligere havde hørt om.
Det fik bestyrelsesformand Fritz Schur til at bebude en total kulegravning.

»På nuværende tidspunkt er det bestyrelsens formodning, at det kun drejer sig om ganske få personer, der er omfattet af de usædvanlige ansættelsesvilkår. For at afdække sagens fulde omfang har bestyrelsen igangsat en ekstern advokatundersøgelse,« forklarede Dong-formanden.
Alligevel frygter bestyrelsen øjensynligt ikke, at Dong-skabene gemmer på bunkevis af ustyrlige millionkontrakter.
I hvert fald har Fritz Schur og resten af den 12 mand store bestyrelse ikke bedt om, at advokatfirmaet Norrbom Vinding endevender alt i Dong-butikken.

I stedet har man udbedt sig en meget specifik undersøgelse.
»?Norrbom Vinding står for den eksterne advokatundersøgelse rekvireret af Dong Energys bestyrelse om enkelte medarbejderes løn- og ansættelsesvilkår,« fremgår det af en udtalelse udsendt af Mariann Norrbom, partner i Norrbom Vinding.

Af meddelelsen fremgår det ikke præcist, hvor mange Dong-ansatte der er i søgelyset. Fritz Schur har tidligere peget på fire konkrete kontrakter, som man fandt usædvanlige.

Men det betyder ikke, at undersøgelsen ikke kan omfatte flere ansættelsesforhold, understreger Karsten Anker Petersen, pressechef i Dong Energy.

»Nu kører undersøgelsen, og den skal der være ro omkring. Mig bekendt rekvirerer advokaterne løbende nye ting og sager undervejs i deres undersøgelse. Derfor kan man ikke sætte et præcist antal på, hvor mange de sidder og kigger på,« siger Karsten Anker Petersen.

Foreløbig nøjes Mariann Norrbom med at omtale det gyldne håndtryk til Dong-direktør Jakob Baruël Poulsen på 20,2 mio. kr., som efter alt at dømme var det, som fik hele Eldrup-sagen til at rulle.

»Det indgår i vores undersøgelse, hvad der er baggrunden for, at den pågældende medarbejder har opnået disse fratrædelsesvilkår,« anfører Mariann Norrbom.

Undersøgelsen er bebudet færdig i løbet af to uger.

 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs