Oliepriserne falder med ny nøgletal fra USA

Frygten for et nyt rentehop i USA får olieprisen til at falde fredag morgen, da en højere rente især kan ramme efterspørgslen på benzin.
Foto: Kåre Viemose
Foto: Kåre Viemose
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder fredag i frygt om endnu et rentehop i USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 84,24 dollar mod 85,24 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,63 dollar mod 78,51 dollar torsdag eftermiddag.

Nye tal om økonomien i USA viser et stærkt udgangspunkt. Det puster til frygten for, at den amerikanske centralbank vil hæve renten yderligere, og det kan ramme efterspørgslen efter benzin hårdt.

Data viste torsdag, at antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge faldt til 194.000 personer fra et forventet niveau på 200.000. Samtidigt steg producentprisindekset i USA med 0,7 pct. i januar på månedsbasis mod en vente stigning på 0,4 pct.

”Stærk økonomisk data fra USA forstærkede bekymringer om rentestigninger og øgede afkastet på statsobligationer i USA. Det førte til et fald i oliepriserne og andre råvarepriser,” siger Kazuhiko Saito, der er chefanalytiker hos Fujito Securities, til avisen.

”Oliepriserne faldt også, fordi investorerne skilte sig af med deres risikoaktiver som konsekvens af den nye data,” udtaler Tina Feng, der er analytiker hos handelsplatformen CMC Markets, til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også