Kinesisk covid-19 og frygt for recession trækker oliepriserne ned

Coronaudbrud i Kina og bekymring for recession trækker oliepriserne ned.
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stringer/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder onsdag morgen på bekymring om en svækket efterspørgsel som følge af frygt for recession og fortsat smittespredning med covid-19 i Kina.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 81,70 dollar mod 84,60 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,43 dollar mod 79,01 dollar tirsdag eftermiddag.

- Varsler om en global recession, Kinas mangelfulde bedring med stigende covid-19-tilfælde, fornyet styrkelse af den amerikanske dollar og sænkede risikolyst er katalysatorer for fastholdelsen af oliepriserne, siger Yeap Jun Rong, der er markedsanalytiker i IG, ifølge Reuters.

Den kinesiske regering har øget sine eksportkvoter for raffinerede olieprodukter af den første produktionscyklus for 2023. Det indikerer ifølge Reuters en forventning om lav efterspørgsel indenrigs.

Saudi-Arabien vil muligvis yderligere sænke prisen for sit hovedprodukt Arab Light til kunder i Asien til februar grundet stigende bekymringer for overforsyning.

Den Internationale Valutafond, IMF, advarer om et svært år for den globale økonomi i 2023, da de store vækstdrivere USA, Europa og Kina oplever svækket økonomisk aktivitet.

Olielagrene steg i sidste uge med 2,2 mio. tønder, viser en rundspørge foretaget af Reuters. I samme uge faldt destillatlagrene. De officielle tal offentliggøres torsdag eftermiddag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også