ShippingWatch

Maersk Supply Service får kontrakt på havvind i USA

Equinor og BP indgår aftale med Maersk Supply Service om installation af havvindmøller i USA i 2028.

Foto: Maersk Supply Service

Maersk Supply Service har vundet selskabets anden kontrakt på opsætning af havvindmøller i USA.

Det meddeler Maersk Supply Service torsdag.

Der skal installeres vindmøller på projektet Beacon Wind, der ligger ud for den amerikanske østkyst, og kunderne er Equinor og BP. Arbejdet ventes at gå i gang i 2028.

De samme to selskaber tildelte i slutningen af marts Maersk Supply Service en lignende kontrakt til vindparkerner Empire Wind 1 og 2.

Det var den første ordre på Maersk Supply Services nye type af fartøj Wind Installation Vessel, WIV, der er designet til at kunne sætte havvindmøller op.

”Med en nye aftale har vi sikret en stabil start for vores nye Wind Installation Vessel. Vi er rigtig glade for, at Equinor og BP har vist os tillid ved at udvide ordren, og vi ser frem til fremtidigt samarbejde,” udtaler Jonas Munch Agerskov, der er kommerciel direktør i Maersk Supply Service, i torsdagens meddelelse.

Maersk Supply Service har siden 2019 arbejdet på konceptet bag det nye type af fartøj, der ifølge selskabet er 30 pct. mere effektivt til at opsætte havvindmøller end traditionelle jack-up rigge.

Maersks offshorerederi vil have bid af kæmpe havvind-marked i Nordsøen

Maersk skyder ny kapital i storsatsende offshoreselskab og fjerner gæld

Maersk har skudt salg af offshore-rederi til hjørne: Vil udvikle selskabet


Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs