ShippingWatch

Oliepriser stiger som følge af mildnet Omikron-bekymring

Lettende bekymring omkring farligheden af den nye Omikron-variant af coronavirus får oliepriserne til at stige tirsdag morgen, hvor brent kravlede op til 73,5 dollar tønden.

Foto: Statoil/AP/Ritzau Scanpix

Oliepriserne stiger tirsdag morgen, og udviklingen kan især tilskrives bekymringerne omkring Omikron varianten, som ser ud til at lette.

Den nye Omikron-variant havde nemlig skabt frygt for, at regeringer verden over ville genindføre restriktioner og dermed påvirke den globale vækst og især efterspørgslen efter olie.

Dog ses en lettelse blandt flere investorer, da sydafrikanske erfaringer viser, at Omikron-tilfælde har vist milde symptomer, men også at USA's ledende sundhedsrådgiver, Anthony Fauci, ikke umiddelbart tror at den nye variant er meget alvorlig.

Opec+, organisationen for olie eksporterende lande og dens allierede, har tidligere accepteret at hæve udbuddet med 400.000 tønder olie om dagen. Men nu har Saudi Arabien - som er verdens største eksportør af råolie - valgt at hæve priserne på råolie overfor asiatiske købere såvel som amerikanske.

De saudiarabiske oliepriser bruges ofte som en indikator for prisudviklingen i regionen, og de nye prisstigninger tyder på forventninger om en øget efterspørgsel af råolie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 73,56 dollar mod 71,89 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,18 dollar mod 68,25 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriser falder på snak om frigivelse af oliereserver 

Opec: Venter overskud på udbuddet allerede i december 

Oliepriserne stiger efter saudiarabisk oliegigant hæver pris 

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs