ShippingWatch

Maersk Drilling afslutter salg af rig med 60 ansatte - ordrebog dykker

Ved udgangen af første halvår lå Maersk Drillings ordrebog på 1,6 mia. dollar, hvoraf 430 mio. kr. var tilknyttet Inspirer, og derfor bliver ordrebogen nu reduceret.

Foto: Maersk Drilling

Boreselskabet Maersk Drilling afslutter salget af jack-up riggen Mærsk Inspirer, der blev annonceret tilbage i maj.

Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Køberen er Havila Sirius, der overtager riggen i en kontanthandel på 373 mio. dollar, hvilket svarer til omkring 2,4 mia. kr. Heraf vil 80 mio. dollar blive brugt til at nedbringe lån hos drilling-selskabet.

Mærsk Inspirer er blevet omdøbt til Inspirer og vil i første omgang blive leaset af selskabet Repsol, som derfor står for den daglige drift af riggen.

I den forbindelse skifter 60 medarbejdere fra Maersk Drilling til Repsol, hvilket skal sikre kontinuitet i arbejdet på riggen, lyder det i meddelelsen.

Maersk Drilling vil desuden varetage enkelte systemer og services over de næste 12 måneder som en del af overdragelsen. Selskabet modtager i den forbindelse et gebyr, som ikke er en del af det tidligere udmeldte beløb.

Handlen er godkendt af de relevante myndigheder.

Ved udgangen af første halvår lå Maersk Drillings ordrebog på 1,6 mia. dollar, hvoraf 430 mio. kr. var tilknyttet Inspirer, og derfor bliver ordrebogen nu reduceret. Salget påvirker ikke selskabets forventninger til det samlede år.

Aktien faldt onsdag 1,3 pct. til 246,80 kr.

Maersk Drilling valgt som foretrukken kontrahent til CO2-projekt 

Maersk Drilling og Equinor holder fast i kontroversiel olielobby

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie: "Det er en bekymring" 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs