ShippingWatch

Overraskende hop i oliebeholdning presser priserne ned

Prisen på olie dykker for tredje dag på stribe efter en overraskende stigning i USA's lagre af råolie. Onsdag ramte den europæiske referenceolie Brent sit laveste niveau i to uger.

Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Oliepriserne falder torsdag for tredje dag i træk, efter en onsdag hvor prisen på den europæiske referenceolie, Brent, nåede sit laveste niveau i to uger, efter at officielle tal viste et overraskende beholdningshop i de amerikanske lagre af råolie.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 83 dollar mod 85,04 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 81,16 dollar mod 83,48 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge Reuters steg råoljelagrene med 4,3 mio. tønder i sidste uge, meddelte det amerikanske energiministerium. Det er mere end det dobbelte af den prognose på 1,9 mio. tønder, som analytikere havde forventet.

"Den stærke lageropbygning kommer på baggrund af et stort hop i nettoimporten af råolie og stadig træg raffinaderiaktivitet," skriver Citi Research råvareanalytikere i et notat til Reuters.

Benzinlagrene faldt med 2 mio. tønder til det laveste niveau i næsten fire år, på trods af at amerikanske forbrugere kæmper med stigende priser for at fylde deres benzintanke.

På WTI's store leveringslager i Cushing, Oklahoma, er råolielageret på sit laveste niveau i tre år og priserne for længerevarende futureskontrakter indikerer, at forsyningerne vil forblive lave i flere måneder frem .

Faldene de seneste dage kommer efter en periode med stigende priser, da coronakrisen letter flere steder i verden, samtidig med at der er en bredere gascentreret energikrise.

Oliepriserne har kurs mod 100 dollar 

Aker Solutions venter en ekstra milliard efter fremgang 

Equinor har aldrig før tjent så mange penge 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs