ShippingWatch

Olieindustrien investerer alt for lidt til at undgå det næste prischok

Investorerne flygter fra "sorte selskaber", og derfor må olieindustrien fremover regne med at skulle være selvfinansierende.

På trods af høje priser på olie og naturgas agter olieselskaberne ikke at øge investeringerne, og det kan betyde nye energiprischok i de kommende år. | Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix

Da store dele af verden blev lukket ned i 2020 på grund af coronapandemien, dykkede den globale olieefterspørgsel med mere end 15 mio. tdr., hvilket fik olieindustrien til at skrue kraftigt ned for investeringerne i efterforskning og produktionskapacitet.

Årsregnskaberne for 2020 viser et fald i investeringerne på 30 pct., og de er ikke rigtigt begyndt at stige igen, hvilket er yderst alvorligt, påpeger kreditvurderingskoncernen Moody’s Investors Service.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs