ShippingWatch

Opec+ ventes at fastholde planlagt produktionsforøgelse

Det er ikke sandsynligt, at Opec+ skruer yderligere op for olieproduktionen på mandagens møde. Det vurderer tre kilder fra Opec+ over for Reuters.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er ikke sandsynligt, at Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, skruer yderligere op for olieproduktionen på mandagens møde.

Det vurderer tre kilder fra Opec+ over for Reuters.

Der er mange øjne rettet mod mandagens Opec-møde, hvor foreningen skal beslutte, om den vil forøge olieproduktionen yderligere end de 400.000 tønder om dagen på månedsbasis end allerede aftalt.

Der er pres på fra flere sider, efter at prisen på en tønde europæisk referenceolie, Brent, i sidste uge nåede det højeste niveau i knap tre år.

Oliepriserne har i den seneste tid nydt godt af forstyrrelser i forsyningskæderne og en større efterspørgsel på brændstof som følge af den globale bedring efter covid-19.

I juli vedtog den samlede organisation en produktionsforøgelse på 400.000 tønder olie om dagen frem til i hvert fald april 2022 for at udfase nuværende produktionsnedskæringer på 5,8 mio. tønder om dagen.

Opec forventer stigende olieefterspørgsel frem til 2045

Total Energies: Globalt olieforbrug flader ud før 2030 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fremrykkede sit klimamål og hævede forventningerne til 2021 i en uge, hvor DSV-topchef Jens Bjørn kaldte containerredernes indtog i logistik "betydningsløst". EU sagde nej til sydkoreansk storfusion, og Maersk Tankers lagde ny strategi frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs