ShippingWatch

Nordmænd køber borerig for under 1 pct af original værdi

En gruppe af norske investorer overtager en borerig for omkring 2,5 mio. dollar, svarende til under 1 pct. af den originale købsværdi, skriver Finansavisen.

Foto: POLFOTO/AP/Daniella Beccaria/seattlepi.com

En række norske investorer med Erland P. Bassøe i spidsen er gået sammen om at købe en borerig til under 1 pct. af riggens originale pris.

Det skriver Finansavisen, der erfarer at investorerne blandt andet også tæller Arne Blystad.

Drillingmarkedet kæmper fortsat med et alt for stort udbud af borerigge i forhold til efterspørgslen - en situation, der har sendt flere selskaber gennemrestruktureringer og fået topchefer til at kalde på ophugning af gamle borerigge.

Det skaber samtidig muligheder for røverkøb, som handlen viser.

De norske investorer betaler ifølge Finansavisens kilder blot 2,5 mio. dollar for riggen Atlantic Delta, som oprindeligt blev købt af Atlantic Tender Drilling fra værftet Dalian i Kina for samlet set 293 mio. dollar.

Atlantic Delta er en såkaldt tender-rig, der bistår med borebarbejde på ekisterende felter, der er i drift, og Erland Bassøe vurderer over for avisen, at den niche af boremarkedet vil komme sig hurtigere end det generelle marked for olieboring.

Senest var Odfjell Drillings CEO Simen Lieungh ude og kalde på accelleret ophugning af ikke bare gamle, men også helt nye rigge. Og han ser samtidig et stort behov for konsolidering, sagde han i et interview med ShippingWatch.

"Mange af konkurrenterne, der har gennemført chapter 11 og er kommet ud med bedre balance, er på jagt efter at konsolidere. Men konsolidering betyder også, at man må reducere kapaciteten og ikke blot se på at få eller udbygge en større flåde," sagde Odfjell Drilling-chefen.

Odfjell Drilling-topchef advarer om alt for sen oprydning i drillingindustrien

Noble Corp sælger ud af flåden af borerigge 

82 tidligere Stena Drilling-ansatte får erstatning efter massefyring 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs