ShippingWatch

Ørsted og Uniper vil udvikle havvind og brint sammen

Det danske og tyske energiselskab arbejder mod "strategisk partnerskab" om at udvikle havvind med brint i stor skala, mens Tennet står klar som partner på transmissionen.

Foto: Ørsted

Uniper er i fuld gang med at positionere sig i den gryende, europæiske brintindustri. Det Fortum-ejede tyske energiselskab har historisk set mest gjort sig i produktion af den slags, der i bedste fald kan siges at kunne levere punktkilder af CO2 til Power-to-X, men over de seneste måneder har selskabet taget flere træk i en ny retning.

Senest mandag annoncerer Uniper, at der arbejdes mod et "strategisk partnerskab" med Ørsted. Parterne har underskrevet en hensigtserklæring om sammen at udvikle havvind med brint i stor skala. Det skal især ske gennem direkte integration af brintproduktion fra havvind fra Unipers site i Wilhelmshaven.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs