ShippingWatch

Oliepris presset af Saudi Aramcos prisreduktion

Verdens største olieeksportør, Saudi-Arabien, har reduceret sine priser til Asien. Det signalerer bekymringer for efterspørgslen, og at oliemarkedet er vel forsynet.

Foto: Maxim Shemetov/Reuters/Ritzau Scanpix

Oliepriserne fortsætter nedturen mandag med fald på mere end 1 pct., efter at verdens største eksportør, Saudi-Arabien, i weekenden har reduceret sine priser til Asien, hvilket signalerer efterspørgselsbekymringer, samt at markedet er vel forsynet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 71,78 dollar mod 72,94 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,55 dollar mod 69,70 dollar fredag eftermiddag.

Det statsejede saudiske olieselskab, Saudi Aramco, meddelte søndag til kunderne, at selskabet vil sænke sine officielle salgspriser i oktober for alle råvarer, der sælges til Asien, den største aftagerregion, med mindst 1 dollar per tønde.

Det er en større prisnedsættelsen end ventet ifølge en undersøgelse lavet af Reuters blandt asiatiske raffinaderier.

"De officielle salgspriser sender et negativt signal og indikerer en svagere efterspørgsel og et potentielt højere udbud," udtaler Energy Aspects analytiker Virendra Chauhan til Reuters.

Mandagens olieprisfald kommer også i hælene af en nedtur fredag, hvor olieprisen var presset, efter at en svagere end ventet arbejdsmarkedsrapport fra USA øgede bekymringerne for en langsommere genopretning.

Oliefonden smider statsejet, indisk olieselskab på porten efter etiske overvejelser 

Oliepris har rettet sig efter fald onsdag oven på mødet i Opec+  

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs