ShippingWatch

Udvalg vil sætte mål om nuludledning for Norges oliefond

Et udvalg i Norge anbefaler, at landets oliefond sætter et langsigtet mål for nuludledning for de selskaber, som landets olieformue er investeret i.

Foto: Carsten Rehder/AP/Ritzau Scanpix

De selskaber, der nyder godt af investeringer fra den norske oliefond, skal arbejde med et langsigtet mål om klimaneutralitet.

Det er en af anbefalingerne fra et udvalg, der af Norges regering har fået til opgave at se på oliefondens klimarisiko, skriver E24.

"Der er behov for at videreudvikle arbejdet med klimarisiko, og vi mener, at Norge bør have som ambition, at fondets arbejde med klima skal være verdensførende," siger Martin Skancke, der er formand for udvalget.

Udvalget foreslår også, at oliefondet sætter krav om at virksomhederne stresstester deres forretningsmodeller for at sikre, at de stadig tjener penge på trods af ændringer i klimapolitikken, som at Paris-aftalens mål om en klimaændring på mindst 1,5 grader celcius nås.

"På den måde vil man lettere synliggøre afvigelser fra udledningsbaner, som passer med klimamålene, og man vil få fastsat tal for mulige økonomiske konsekvenser af dette," skriver udvalget i følge mediet.

Norges oliefond er verdens største uafhængige investeringsfond og ejer aktier i mere 9.000 selskaber.

Solberg undlader at afvise stop for nye oliesøgninger 

Norge har underskrevet Paris-aftalen, men olieboringerne fortsætter ufortrødent 

Petoro pumper 54 mia kroner ind i den norske oliefond  

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs