ShippingWatch

Shell går med i norsk havvind-udbud

Sammen med energiselskaberne BKK og Lyse vil olieselskabet Shell nu også have en bid af licenserne til at opføre havvind på norsk sokkel.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Norske Shell vil ligesom de andre olieselskaber Equinor og BP være en del af nogle af tidens mest omtalte vindprojekter i Norge. Sammen med BKK og Lyse vil Shell søge licenser til de to havvindområder Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Det oplyser de tre sammen i en meddelelse.

"Vi etablerer et langsigtet, industrielt partnerskab med en fælles ambition om at være central i arbejdet med grøn omstilling. Med dette vil vi bidrage til udviklingen af ​​nye rentable job og bæredygtig industri i Norge. Sammen kan vi tilbyde det bedste fra globale til lokale ressourcer i et fælles projekt og blive en meget solid ansøger til disse havvindlicenser," siger adm. direktør Marianne J. Olsnes fra Norske Shell.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Her er Martin Fruergaards strategi som ny CEO for Pacific Basin

Martin Fruergaard har fremlagt sine vigtigste strategipunkter i sin første offentlige optræden som ny CEO for Hongkong-baserede Pacific Basin. Rederiet leverer samtidig et usædvanligt stærkt halvårsresultat under en optur for tørlastmarked, som vurderes kun at være startet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs