ShippingWatch

Efterspørgslen på olie viser tegn på bedring og sender prisen op

Olieproduktionen står også til at stige i juli efter øget produktion i maj og juni. Det sender olieprisen til det højeste niveau siden oktobter 2018.

Foto: Jonathan Bachman / AP / Equinor/AP Images

OPEC+ vil hæve olieproduktionen med 840.000 tønder i juli efter også at have øget produktion i maj og juni.

Det skriver Bloomberg News.

"Efterspørgslen har vist klare tegn på bedring," pointerede den saudiske olieminister, Abdulaziz bin Salaman, inden organisationens møde startede. Også hans russiske kollega, Alexander Novak talte om en gradvis genrejsning af økonomien.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, OPEC, har i mere end et år forsøgt at redde priserne fra et historiske lavpunkt ved kun forsigtigt at øge produktionen, skriver Bloomberg.

Trods det øgede udbud stiger olieprisen tirsdag eftermiddag til det højeste niveau siden oktober 2018.

Futuresprisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, er tirsdag eftermiddag 71,20 dollar mod 69,50 dollar mandag eftermiddag. Futuresprisen for den amerikanske WTI-olie er samtidig i 68,72 dollar mod 67,05 dollar mandag eftermiddag.

Opec-dokumenter peger på større fald i olielagrene i år

Efterspørgslen efter olie kan være på vej mod rekordniveau 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs