ShippingWatch

Fald i olieproduktion risikerer at tynge oliepriserne

Oliepriserne risikerer at tage et dyk, da flere amerikanske raffinaderier har planer om at sænke olieproduktionen som følge af den midlertidige nedlukning af pipelineoperatøren Colonial Pipeline, skriver Reuters.

Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpix

Oliepriserne holder sig i tirsdagens tidlige handelstimer på samme niveau som mandag aften, men risikerer at tage et dyk, da flere amerikanske raffinaderier har planer om at sænke olieproduktionen som følge af den midlertidige nedlukning af pipelineoperatøren Colonial Pipeline.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 67,81 dollar mod 67,76 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,45 dollar mod 64,31 dollar mandag eftermiddag.

Operatøren Colonial Pipeline - der transporterer mere end 2,5 mio. tønder brændstof hver dag - måtte fredag lukke ned for sin brændstofrørledning efter at være blevet udsat for et cyberangreb.

Rørledningen er ifølge Reuters et yderst kritisk system, der sender olie fra Texas til den amerikanske østkyst og dækker en afstand på omtrent 8500 kilometer.

Ifølge Reuters venter Colonial Pipeline dog, at de væsentligste tjenester vil være genoprettet inden udgangen af ugen.

"Det er meget sandsynligt, at vi vil se en reduktion i olieefterspørgslen. Nogle raffinaderier i Texas har allerede nedskaleret produktionen på grund af, at rørledningen er ude af drift," siger Lachlan Shaw, der er chef for råvareforskning hos National Australia Bank, til Reuters.

Cyberangrebets forstyrrelser har allerede fået Port Arthurs største raffinaderi, Motiva Enterprises LLC, til at lukke to ud af tre af selskabets produktionsenheder, mens Total SE også har mindsket sin olieproduktion i samme by, oplyser Reuters.

På den positive side for oliepriserne venter analytikere, at kommende data viser et fald i de amerikanske råolielagre på 2,3 mio. tønder i ugen til den 7. maj.

Det amerikanske energiministerium venter at offentliggøre data tirsdag næste uge, skriver Bloomberg News.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs