ShippingWatch

Schlumberger klarede sig bedre end ventet

Det amerikanske olieserviceselskab forventer, at aktiviteten på de internationale markeder står til at blive øget frem til udgangen af 2021 og derefter.

Foto: Richard Carson/Reuters/Ritzau Scanpix

Schlumberger indikeres 1,3 pct. højere i det amerikanske formarked, efter at den amerikanske olieservicegigant har leveret bedre end ventet salg og indtjening i første kvartal.

Salget er i første kvartal dykket med 31 pct. til 5,2 mia. dollar, hvilket er lidt over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 5,09 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er faldet til 21 cent fra 25 cent, hvilket også er over analytikerprognosen på 19 cent.

Til gengæld er de frie pengestrømme fra driften på 429 mio. dollar under analytikernes forventning på 687,5 mio. dollar.

Schlumberger venter, at aktiviteten i Nordamerika vil aftage, mens aktiviteten på de internationale markeder står til at blive øget frem til udgangen af 2021 og derefter.

"Vi er mere overbeviste om, at vores internationale salg vil se en tocifret vækst i anden halvdel af 2021," siger koncernchef Olivier Le Peuch.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Olieserviceselskab lander en spids under forventning

Schlumberger varsler tusindvis af fyringer  

Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef. Opdateres.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs