ShippingWatch

Bundpriser får norske investorer til at indlede sats i drilling

Norske investorer har etableret et rigselskab og netop hentet 720 mio. norske kr. til at købe drillingfartøj. Tidligere Borr Drilling-topchef kommer til at stå i spidsen for det nye selskab, skriver Finansavisen.

Tidligere Borr Drilling-topchef Svend Anton Maier kommer til at stå i spidsen for det nye sats, skriver Finansavisen. | Foto: PR / Borr Drilling

En række norske investorer er gået sammen om at etablere et sats i drillingindustrien.

Det sker via etablering af et egentligt selskab ved navn Deep Value Driller, skriver Finansavisen. Og det bliver et kendt navn fra industrien, der kommer til at stå i spidsen for det nye selskab, da topchef bliver Svend Anton Maier.

Selskabet har netop hentet 85 mio. dollar, svarende til 720 mio. norske kr., og har købt et boreskib til 65 mio. dollar. Ifølge en investorpræsentation svarer prisen til kun 9 pct. af byggeomkostningen, skriver avisen.

"Vi er glade for at have hentet pengene og underskrevet aftalen. Vi forbereder os nu på at tage levering af borefartøjet og starte næste fase af selskabet," siger Svend Anton Maier ifølge avisen.

Det er investorerne Espen Westeren, Gunnar Hvammen, Einar Greve, Harald Moræus-Hanssen og First Fondene, der har taget initiativ til satset. De har forhåndstegnet sig til i alt 15 mio. dollar, skriver avisen.

Borefartøjet, som selskabet vil købe, skulle sælges som led i restruktureringen af Dolphin Drilling for at dække noget af gælden til långiverne Danske Bank, DNB, SEB, Swedbank og SVP. Selv med et salg vil de dog stå til et stort tab ifølge Finansavisen.

Drillingindustrien har været hårdt presset i de senere år. Et stort olieprisfald sidste forår betød lavere investeringer fra de store olieselskaber og har siden da medført en lang række restruktureringer og samtaler med långiverne.

Svend Anton Maier har senest været topchef i Tor Olav Trøims Borr Drilling, der blev skabt i 2016 som et opportunistisk sats på at købe borerigge til attraktive priser og drage nytte af en forventet optur. Selskabet har dog også har været hårdt ramt af det dårlige marked.

Maier har også en fortid hos John Fredriksens Seadrill.

Nordiske shippingdynastier deler skæbne i stor olienedtur

Fredriksens Seadrill rammer underskud på knap 5 mia dollar 

Mere fra ShippingWatch

Singapore er på vej med et center for dekarbonisering

Havnemyndigheden i Singapore støtter et forslag om at etablere et center for dekarbonisering. Centeret skal skabe rammerne, hvor aktører kan koordinere og implementere løsninger, der kan være med til at reducere shippings CO2-udledning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs