ShippingWatch

Analytiker venter at se Seadrill i konkursbeskyttelse om få måneder

Sandsynligheden for, at Seadrill ender under konkursbeskyttelse er høj, lyder det fra analytiker. Seadrill har netop anmodet amerikanske myndigheder om hjælp for at sikre en finansiel restrukturering af flere datterselskaber.

Foto: PR/Seadrill

Der er stor sandsynlighed for, at boreselskabet Seadrill meget snart ender i konkursbeskyttelse, lyder det fra Magnus Olsvik, analytiker i Kepler Cheuvreux.

Analytikeren ser det sandsynligt, at Seadrill i løbet af første halvår må komme under den såkaldte chapter 11 i USA om konkursbeskyttelse, siger han til Finansavisen. Det sker efter, at flere datterselskaber allerede har anmodet om at gå den vej.

"Det er et skridt i den rigtige retning og en forvarsel om, at det kommer til at ske. Til sidst vil det ske for hele Seadrill også," siger Magnus Olvik til avisen.

I denne uge søgte Seadrill, der er kontrolleret af John Fredriksen, om konkursbeskyttelse under den såkaldte chapter 11 i USA af en række datterselskaber for at sikre en bredere finansiel restrukturering.

Nærmere bestemt er der tale om konkursbeskyttelse af datterselskaberne Seadrill GCC Operations Ltd, Asia Offshore Drilling Limited, Asia Offshore Rig 1 Limited, Asia Offshore Rig 2 Limited og Asia Offshore Rig 3 Limited.

Seadrill søger om konkursbeskyttelse i USA

Seadrill får på ny udsættelse af betalinger til kreditorer 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs